Стартував проект із підтримки антикорупційної реформи на місцевому рівні.

Центр «Доброчин» розпочав реалізацію проекту, направленого на створення сприятливого антикорупційного середовища у 8 пілотних об’єднаних громадах Волинської, Львівської, Одеської, Херсонської, Миколаївської, Луганської, Дніпропетровської та Чернігівської областей.

Партнери* проекту провели стартову координаційну зустріч в Чернігові 5 – 6 листопада 2019 року і не лише узгодили методологію та робочі плани, а також напрацювали креативні ідеї для проведення мотиваційних та просвітницьких заходів.

Для досягнення мети була розроблена та узгоджена Методологія Антикорупційної Еко-Системи для громади, яка містить наступні компоненти:
• Законодавча база щодо запобігання та протидії корупції
• Превентивні антикорупційні механізми
• Інструменти прямої демократії
• Прозорість місцевих органів влади
• Залучення громадян
• Антикорупційна обізнаність / свідомість
• Активні дії у разі виявлення фактів корупції
• Гендерна рівність
• Інклюзивність та рівний доступ
• Екологія

Концепція Антикорупційної Еко-Системи передбачає застосування цілісного підходу у запобіганні та протидії корупції. При цілісному підході важливо включити всі зацікавлені в даному питанні сторони.
Це передбачає запровадження та застосування антикорупційної політики на місцевому рівні, роз’яснення антикорупційного законодавства, підвищення обізнаності громадськості, забезпечення прозорості та підзвітності діяльності місцевих органів влади, надання публічних антикорупційних інструментів нагляду та розробка антикорупційних програм для громад, інформаційні та просвітницькі заходи, тощо.

У співпраці з регіональними та місцевими партнерами ми будемо підтримувати нові об’єднані громади у розробці комплексних рішень для запобігання корупції.

Діяльність проходить в рамках проекту Центру Доброчин «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерланди та у партнерстві з Мережею Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії.

*Партнери: Волинський Інститут Права (Волинська область), Центр Громадської Адвокатури (Львівська область), Асоціація сприяння самоорганізації населення (Одеська область), Фонд Розвитку міста Миколаєва (Миколаївська область), Причорноморський Центр Політичних і Соціальних досліджень (Херсонська область), Громадська Ініціатива Луганщини (Луганська область) та Агенція місцевої демократії Дніпропетровської області.

Embassy of the Netherlands in Ukraine
Центр Доброчин / Dobrochyn Center
Samoorg – Самоорганізація в громаді
Фонд развития г.Николаева
Волинський Інститут Права
Центр громадської адвокатури
Политическая Херсонщина

На изображении может находиться: 10 человек, в том числе Sergey Nesterenko, Tetyanka Yatskiv, Наталия Новак, Татьяна Кириллова, Ірина Гайдучик, Артем Чайковский и Олександр Підгорний, люди улыбаются, люди стоят и обувь
На изображении может находиться: 3 человека, люди улыбаются, люди стоят
На изображении может находиться: 5 человек, в том числе Наталия Новак, Tetyanka Yatskiv и Олександр Підгорний, люди сидят и в помещенииНа изображении может находиться: 4 человека, в том числе Артем Чайковский, Sergey Nesterenko и Татьяна Кириллова, люди сидят