Стартує Третє дослідження Індексу місцевої е-демократії

Центр розвитку інновацій розпочинає дослідження Індексу місцевої е-демократії у 22 обласних центрах та в містах Буча, Ірпінь, Кам’янське, Краматорськ, Маріуполь, Павлоград, Сєвєродонецьк і Слов’янськ. Нагадаємо, що і минулого року ми оцінювали ці 30 міст. Детальніше – https://cid.center/edemindex-2-0/.

Одним із найважливіших показників дослідження є оцінювання мешканцями інструментів е-демократії (е-звернень, е-петицій, громадського бюджету та е-консультацій). Це дозволить отримати достовірні дані та врахувати позицію мешканців міста під час визначення рейтингу місцевої е-демократії. Результати опитування будуть подані в узагальненому вигляді.

Запрошуємо активних громадян у містах взяти участь у досліджені та: 

  • відповісти на кілька запитань про стан е-демократії у своєму місті – https://forms.gle/X8E7NCGK6oLEeTuk6;
  • та поділитися цією публікацією з друзями.

Пам’ятайте, чим більше активних мешканців візьмуть участь в опитуванні, тим якісніше будуть його результати!

Дослідження Індексу місцевої е-демократії – це волонтерський проект Центру розвитку інновацій. До співпраці запрошуються партнери з аналітичних центрів, місцевих громадських організацій/коаліцій та асоціацій ОМС.

До збору інформації вже долучилися: Асоціація міст України, Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ, Інститут політичної освіти, Програма EGAP, SocialBoost, ГО “Агенція міських ініціатив”, Рада Реформ Хмениччини, Запорізька Рада Реформ, Коаліція ГО “Тернопільський центр реформ” (список партнерів оновлюється).

У разі виникнення запитання стосовно дослідження, прохання звертатися за електронною адресою e-index@cid.center.

Долучайтеся до змін!

#Все_буде_еДем!