Створення Тренінгового центру прокурорів – важливий крок реформи прокуратури в Україні

3 березня 2020 року Кабінет Міністрів України постановив ліквідувати Національну академію прокуратури України. Разом з тим, на її базі буде створено Тренінговий центр прокурорів України, який відповідатиме потребам підготовки прокурорів та якісному підвищенню їхнього професійного рівня. Це ще один крок у реформуванні органів прокуратури, яка розпочалась у вересні 2019 року і передбачає атестацію прокурорів всіх рівнів, створення Офісу Генерального прокурора та добір до нього людей з поза системи, а також розробку нових механізмів роботи прокурорів.

Тренінговий центр прокурорів України працюватиме за прикладом кращих світових практик. У його роботі переважатиме прикладна спрямованість навчальних програм, які ґрунтуватимуться на потребах практики. Основу тренерського складу заповнять прокурори, яким гарантуватиметься кар’єрне зростання, матеріальна мотивація та особистісний розвиток. Особлива увага у навчанні приділятиметься розвитку особистісних компетенцій, що формуватиме якісно нову професійну культуру прокурорів.

Крім того, Тренінговий центр прокурорів України забезпечуватиме початкову підготовку кандидатів на посади прокурорів. Вже за місяць у Тренінговому центрі прокурорів України проходитимуть стажування кандидати, які успішно пройдуть добір на 100 вакантних посад прокурорів в Офісі Генерального прокурора.

Зазначена постанова прийнята на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури».

https://www.gp.gov.ua/