Суд у справі мера знову перенесли

  • У четвер,14 листопада, відбулося чергове засідання апеляційного суду Чернігівської області щодо скарги мера Мени Геннадія Примакова та депутата міськради Валерія Гайдукевича на рішення Менського районного суду.

    За словами журналіста-фрілансера Сергія Трегубенка, який був присутнім під час засідання та проводив зйомку процесу, суд перенесли на 28 листопада, у зв’язку з тим, що Геннадій Примаков знаходиться на лікарняному.

    Нагадаємо, 5 травня суддя Менського районного суду оголосив вирок по справі про підозру міського голови Геннадія Примакова та депутата міськради (колишнього депутата райради) Валерія Гайдукевича в одержанні неправомірної вигоди (хабара).

    Обвинувачених визнали винними у вчиненні злочину і призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також Геннадія Примакова позбавлено права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років (детальніше https://goo.gl/oca5wK ).

    6 грудня, апеляційний суд Чернігівської області розпочав розгляд скарги мера Мени Геннадія Примакова та депутата міськради Валерія Гайдукевича на рішення Менського районного суду – http://bit.ly/32Mit7E .

    18 січня на засіданні слухали показання свідка Миколи Мірошниченка. До свідка Віталія Шестака направили примусовий привід до суду. Свідку Олександру Бондарю направили повторне запрошення до суду, адже за вказаною раніше адресою він не проживає – http://bit.ly/2XblmxJ .

    25 лютого свідка Бондаря допитували за допомогою відеоконференції. Свідка Шестака знайти не змогли: за вказаною адресою він не проживає. Примусовий привід свідка Шестака на наступне засідання суд поклав на Службу безпеки України – http://bit.ly/2CGS4xg .

    11 квітня згідно довідки, наданої адвокатом, Валерій Гайдукевич знаходиться у Києві у кардіологічному центрі. Тому засідання відклали на 16 травня – http://bit.ly/376itTq .

    16 травня згідно довідки, наданої адвокатом, Валерій Гайдукевич знаходиться у Києві у медичному закладі. Тому засідання знову відклали. Дата наступного – 22 серпня – http://bit.ly/2QiGSPJ .

    22 серпня Валерія Гайдукевича на судовому засіданні не було. За довідкою, поданою захисником, Валерій Володимирович знаходиться на лікуванні. Також на засіданні було зачитано лист з прокуратури Чернігівської області, у якому змінюють представника на заступника прокурора Чернігівської області Сергія Івашка. Сергій Володимирович буде присутній вже на наступному засіданні, яке відбудеться 31 жовтня – http://bit.ly/35aWyc3

    31 жовтня Геннадій Примаков знаходився на стаціонарному лікуванні, тому на суд не з’явився. Засідання перенесли на 14 листопада. Також суд призначив орієнтовні дати судового засідання через кожні два тижні – http://bit.ly/2rJgNPw