У Корюківці, Мені, Сосниці і Бобровиці припинили діяльність чотирьох гральних закладів

За інформацією сектору комунікації поліції Чернігівської області та за матеріалами управління захисту економіки, нещодавно було припинено діяльність чотирьох гральних закладів у Корюківці, Мені, Сосниці та Бобровиці.

В них незаконно надавались послуги у сфері грального бізнесу на комп’ютерах — симуляторах.

У ході розслідування викрито цілу мережу гральних закладів на території Чернігівської області, де займалися забороненою законодавством України діяльністю.

У рамках розслідування провели 10 санкціонованих обшуків у області та Києві.
Також проведені обшуки за місцем мешкання фігурантів у справі та місцем знаходження їхніх автомобілів.

Вилучили майже 90 тисяч гривень, близько 9 тисяч доларів США, шістдесят системних блоків, банківські картки, договори на оренду приміщень, печатки, списки клієнтів-боржників, графіки чергувань персоналу та іншу документацію, яка свідчить про діяльність гральних закладів.

Вартість вилученого обладнання становить близько 300 тисяч гривень.

Корюківська поліція ситуацію прокоментувати не змогла, адже розслідуванням займаються не вони, а управління захисту економіки.

Корюківський міський голова Ратан Ахмедов сказав, що йому відомо про припинення діяльності одного грального закладу в Корюківці. Хоча їх начебто у нашому місті — два.

Я як керівник громади і просто відповідальна людина, категорично проти такого бізнесу. Ці ділки свою незаконну діяльність маскують під миттєву лотерею – Ратан Ахмедов

Ратан Ахмедов також засуджує громадян, котрі надають свої приміщення в оренду для таких негідників. На жаль, виявити і притягнути їх до відповідальності поки дуже важко. У них забирають обладнання, а вони за добу — дві його знову відновлюють.

Вражає те, що люди, які просаджують усі свої гроші, кошти родини, пенсії батьків — навіть не замислюються над тим, до чого призводить таке заняття. З дому виносять останнє. Потрапляють до боргових книг з усіма відповідними наслідками.

Проте, місцева влада робитиме все можливе, щоб припинити на своїй території цей нелегальний бізнес, запевнив керівник Корюківстької об’єднаної територіальної громади.

Де у Корюківці продають миттєву лотерею?

У вівторок 11 червня Сусіди. Сity побували біля двох закладів у Корюківці, які займаються миттєвою лотерею. Вони знаходяться у самому центрі міста по вулиці Шевченка.

Вулиця Шевченка. Колись тут була аптека Сусіди.City

У цьому приміщенні нікого не видно, двері замкнені. Містяни розповіли, що вже тиждень, як у закладі тиша. А до цього він працював цілодобово.

Вулиця Шевченка. Цей заклад у Корюківці називають спортивним баром Сусіди.City

У цьому закладі двері відчинені. Заходимо всередину. Потрапляємо в суцільну темряву. Коли очі звикають до напівмороку, бачимо кілька одиниць обладнання.

У м’якому дивані зручно вмостилася молода дівчина. Привітно посміхається. Проте, коли дізнається, що ми журналісти — вираз обличчя змінюється.

Комфортна температура в єдиній просторій кімнаті, напевно працюють кондиціонери. Тихо грає музика. На годиннику 10.30 ранку. Біля одного з комп’ютерів розважається молодик.

Слідчим відділенням Борзнянського відділення поліції розпочате кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1ст.203–2 Кримінального кодексу України (заняття гральним бізнесом).

За такі діяння передбачено покарання у вигляді штрафу від десяти до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.