У підприємців забрали 26 ліцензій за продаж алкоголю та тютюну

 В області провели 138 перевірок суб’єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним. У результаті виявлено 126 порушень, інформує Державна фіскальна служба в області.

На порушників наколали 2,3 млн гривень штрафів.

Які порушення найбільш розповсюджені?

По-перше, роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни на такі напої. За 9 місяців встановлено 60 таких порушень, за які штрафна фінансова санкція становить від 10 тис гривень. Більшість вищевказаних порушень виявлено в Козелецькому, Бахмацькому та Ніжинському районах Чернігівської області.

Крім того викрито факти торгівлі без ліцензії: 11 фактів – алкогольними напоями, 1 – тютюновим виробами та 4 – пальним. Також серед виявлених є порушення торгівлі алкогольними напоями на розлив суб’єктами господарювання, що не мають статусу громадського харчування (12 фактів), зберігання товару у місцях зберігання не внесених до ЄДР (6 фактів – алкогольних напоїв та 4 – тютюнових виробів), ознаки підробки акцизних марок, торгівля у невизначених місцях, порушення вимог рішень міських рад щодо обмеження продажу алкогольних напоїв у встановлений час доби та інші.

Особливе занепокоєння викликає те, що продовжуються факти продажу алкоголю та тютюну, особам які не досягли 18 років. За 9 місяців анульовано 26 ліцензій за дане порушення.