У рішеннях президента, Ради та уряду все менше політичної волі для боротьби з корупцією – TI

За словами виконавчого директора TI Ukraine, для організації зараз головним є обрання голови САП.

Виконавчий директор Transparency International Ukraine та Андрій Боровик заявив про те, що зараз у рішеннях президента, Верховної Ради та уряду все менше видно логіки та політичної волі для боротьби з корупцією. Про це він заявив під час публічної дискусії “Кому заважають незалежні антикорупційні органи?”, повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро у Twitter.

“Бачимо все менше логіки у рішеннях президента, парламенту та уряду, менше політичної волі на боротьбу з корупцією. Якщо так триватиме далі, це може привести до точки неповернення”, – зазначив Боровик.

Він зазначив, що зараз для TI головний процес – це обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Боровик зауважив, що важливо, щоб конкурс відбувався відкрито.

Він також зазначив, що зараз антикорупційні органи пробують контролювати за допомогою Конституційного суду.

“Найгірше, що може статися далі, це – довести все до абсурду, ввести країні в хаос”, – заявив Андрій Боровик.

Нагадаємо, 21 серпня Назар Холодницький подав у відставку з посади керівника САП. Згідно із заявою, він пішов за власним бажанням. При цьому його в цілому звільнили з органів прокуратури.

У свою чергу народні депутати 17 вересня прийняли постанову про визначення представників Верховної Ради до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад САП. За документ проголосували 239 народних депутатів.

Однак, вранці в Європарламенті заявили про те, що дуже стурбовані цим голосуванням у Верховній Раді України за кандидатів до конкурсної комісії з відбору глави САП, яким не вистачає чесноти і антикорупційного досвіду. Україні вказали на те, що затвердження таких кандидатів – це ризик для підтримки ЄС і МВФ.

https://zn.ua/ukr/UKRAINE/