У Сербії заарештовано ексгенерала СБУ, який втік з України напередодні вторгнення РФ.

У Сербії заарештовано колишнього генерала Служби безпеки України Андрія Наумова, який очолював головне управління внутрішньої безпеки Служби, а напередодні повномасштабного вторгнення Росії втік з України. Разом з ним затримано громадянина Німеччини, ймовірно, водія.

Затримали генерала-втікача 7 червня на кордоні між Сербією та Північною Македонією через спробу незаконного перевезення великої суми незадекларованої валюти та коштовного каміння. Про це OBOZREVATEL стало відомо з власних джерел.

Джерела, близькі до силових структур Сербії, повідомили, що затримали Наумова разом з громадянином ФРН, який, імовірно, був водієм у генерала, на пункті пропуску Прєшево. Він намагався перевезти через кордон велику суму незадекларованої готівки та коштовностей. За даними наших джерел, ідеться про щонайменше 600 тисяч євро, значну суму в доларах, смарагди та діаманти. Точні суми та кількість коштовного каміння поки не розголошується через таємницю слідства.

Офіційної інформації щодо затримання громадянина України та обставин, за яких це затримання відбувалося, Сербія Україні досі не надала. Та й Наумов, за даними наших джерел, за консульською підтримкою до своєї держави не звертався. Тож не виключено, що наразі скандальний генерал СБУ намагається “купити” собі свободу у представників сербських “компетентних органів”.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого з’ясувалося, що генерал Наумов у супроводі кількох людей залишив Україну за лічені години до перших ракетних ударів.