У Чернігові борги за тепло та гарячу воду вимагатимуть через суд

122,7 млн грн досягла заборгованість людей перед АТ «Облтеплокомуненерго» (ОТКЕ) на початок грудня.Це викликає занепокоєння у тепловиків, хоча в порівнянні з попереднім місяцем заборгованість скоротилась на 7 млн гривень.

Неабияка частина заборгованості – це нарахування попередніх періодів, несплачені абонентами. Терміни її оплати, що вказані в договорах, вже минули, тож для її стягнення ОТКЕ змушені звертатися до суду.

Вже відсудили 33 млн

Так, протягом січня-грудня 2023 року до судів передали 1,7 тисяч справ боржників на загальну суму 33,4 млн грн. Наразі судами Чернігівської області ухвалено 1,2 тисячі рішень на користь ОТКЕ.

Також можна укласти договір реструктуризації боргу.

«Ми розуміємо, що чимала кількість наших споживачів наразі перебуває у скрутному становищі. Тож пропонуємо їм варіанти погашення заборгованості, в тому числі, і можливість виплачувати борг рівними частинами, уклавши договір реструктуризації», – зазначила очільниця департаменту «Теплозбут» АТ «ОТКЕ» Марія Романова.

Докладно про можливість укладення такого договору можна дізнатися на сайті та сторінці підприємства в соцмережах (https://bit.ly/3v3VYyF).

Зробити це можна як онлайн, так і офлайн, за допомогою:

  • Кнопки «Сплатити on-line» на сайті АТ «ОТКЕ» http://new.teplo.cn.ua/
  • Зручних інтернет-банкінгів: Приват24, Oschadbank;
  • Платіжних сервісів: рortmone, еasypay;
  • У відділенняхбанківських установ чи «Укрпошти».

Для більш детальної консультації, щодо можливості реструктуризації боргу звертайтеся за телефонами: (0462) 675-056; 675–147; 676-899

В компанії нагадують, що стабільність та безперебійність теплопостачання більшою мірою залежить від своєчасної оплати спожитих послуг та закликають якомогашвидше розрахуватися за тепло та гарячу воду.

Джерело:  Час Чернігівський