У Чернігові хочуть громадські слухання з приводу 2 мільярдів на Центральний парк

У Чернігові ініціювали громадські слухання: у чернігівців хочуть запитати чи доцільно витрачати кошти на реконструкцію Центрального парку культури та відпочинку, а також щодо ТЕЦ та котелень. Ініціатором громадських слухань виступило “Об’єднання добровольців”.

Минулого тижня під час проведення 42-ї сесії Чернігівської міської ради представник “Об’єднання Добровольців” оголосив відкрите звернення до міського голови та депутатів. Йдеться про необхідність провести громадські слухання з двох питань:

1. Чи варто брати місту кредит 2 мільярди гривень на реконструкцію міського парку.

2. Про повернення чернігівської ТЕЦ та котелень у власність громади міста.

“Об’єднання Добровольців” звертається до всіх не байдужих, свідомих, патріотичних громадян долучитися до збору підписів та прийняти участь у громадських слуханнях 21 червня 2019 року у приміщенні Чернігівської міської ради об 11:00. Вказується контактна особа для координації спільних дій – Іллюшко, телефон 0633148674.

Нагадаємо, нещодавно у міській раді  показали як може виглядати Центрального парку культури та відпочинку після реконструкції. Конценпію приготувало харківське проектне бюро «Сіті-дизайн». Архітекторка Майя Поліванова каже, кошторис поки не складали. Але є орієнтовна сума – 2 мільярди гривень. У мерії вже заявили, що можливо братимуть ці кошти у кредит.

Що стосується Чернігівської ТЕЦ, то її потужності знаходяться в оренді у компанії “ТехНова”. А газові котельні і мережі у Деснянському районі Чернігова – в оренді у ПАТ “Облтеплокомуненерго”.

* * *

Нагадаємо, що Громадські слухання передбачені Статутом Чернігова. Вони проводяться з ініціативи Чернігівського міського голови, депутатів Чернігівської міської ради та з ініціативи жителів міста. У останньому випадку – за наявності колективного звернення з відповідною вимогою. Для цього потрібно створити ініціативну групу з числа жителів міста – не менше 30 осіб. Безпосередньо рішення про проведення громадських слухань приймає Чернігівський голова.