Чернігівцю повідомлено про підозру у зловживанні впливом

За процесуального керівництва Чернігівської окружної прокуратури повідомлено про підозру 50-річному мешканцю м. Чернігова у зловживанні впливом, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням установлено, що один із членів добровольчого формування територіальної громади висунув вимогу надання неправомірної вигоди в розмірі 600 доларів США за сприяння в зарахуванні добровольцем громадянина, який прагнув брати участь у підготовці та виконанні завдань територіальної оборони.

Підозрюваного затримано правоохоронцями при отриманні грошових коштів і передачі підписаного контракту й посвідчення.

Наразі чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Чернігівського районного управління поліції ГУНП України в Чернігівській області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

https://chrg.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=332438