Шлях м’якого повернення Донбасу — створити в Україні аналог Західної Німеччини

Україна повинна побудувати в країні своєрідну «Західну Німеччину» і таким чином «м’яко поглинути» бунтівний Донбас. Таку думку висловила колишній держсекретар США Кондоліза Райс в інтерв’ю НВ.

Легендарний політик задалася питанням, що Україна робить для того, щоб «зміцнити себе».

«Я говорила з групою українських студентів в минулому році в Україні і використовувала як приклад те, як Західна Німеччина сумнівалася протягом більш як сорока років, які вона була відокремлена (від НДР -» ОстроВ «); вони могли б сказати» о, це жахливо , ми розділені, ми не можемо нічого зробити, поки не повернемо нашу територію «, але вони вибрали інший шлях — побудували потужно розвинену економічну систему, сильну демократію, яка була магнітом для Сходу» Німеччини — «ОстроВ») «, — розповіла Кондоліза Райс .

«А коли згодом умови змінилися, для Західної Німеччини стало можливим м’яко поглинути Східну Німеччину. Я знаю, що для України міжнародна ситуація дуже складна, я знаю, що втрата Криму була ударом, але поки, навіть при цих обставинах, якщо вдома ви будете будувати , будувати, будувати, росіяни не зможуть скористатися складною ситуацією «, — впевнена вона.

«Я можу просто позначити вам ще один момент — ви повинні розробити план по Східній Україні. Частина проблеми в таких місцях, як Донецьк — це те, що це жахливі» іржаві пояса «(цим терміном названа частина Середнього Заходу і східного узбережжя США, де історично були розташовані об’єкти важкої промисловості, — ред.), де населення дуже відчайдушний і в цих обставинах росіяни зможуть скористатися складною ситуацією. Тому зрозуміло, що східні українці, на мою думку, є дуже важливою частиною плану для здорової Україн «, — резюмувала вона.

https://uanews.international/politics/2603/