Що робити, якщо ви стали свидком отруєння навколишнього середовища

Що робити, якщо ви стали свидком отруєння навколишнього середовища?
Наприклад місцевий холдинг, аграрій, виробниче підприємство зливає залишки хімії в посадку. Поради від Україна проти пестицидів.
У таких випадках, як показує досвід найдоречніше, в першу чергу, звернутися на «гарячу» урядову телефонну лінію 1545 (цілодобово). Ваше звернення буде зареєстроване як письмове, матиме номер реєстрації та буде направлене до екологічної інспекції та облдержадміністрації. Через корумповані державні структури такі питання дуже важко вірішувати, але потрібно наполегливо діяти. В першу чергу такі проблеми стосуються органів місцевої влади.
В ст. 15 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» зазначено: Місцеві ради несуть відповідальність за стан навколишнього природного середовища на своїй території і в межах своєї компетенції:
а) забезпечують реалізацію екологічної політики України, екологічних прав громадян;
б) здійснюють контроль за додержанням законодавства про охорону навколишнього природного середовища.
Місцева влада також слідкує за станом благоустрою на своїй території, за влаштування сміттєзвалищ у відповідності до санітарних вимог. Можна також звертатися до поліції, поліція теж вповноважена складати протоколи на такі порушення. Тобто, діяти краще все таки в декількох напрямках. До місцевої влади потрібне письмове звернення, воно матиме статус офіційного, то і має бути якесь реагування.