Які доходи і статки у депутатів фракції ОПЗЖ Чернігівської обласної ради

 

За роки депутатства  Базалінський Ігор Васильович створив імідж не медійного публічного діяча. Людина, яка підтримує спорт та має горілчаний бізнес. З останньої відповіді про статки родини Базалінських пройшло чотири роки, коли представники громадського руху ЧЕСНО запитали депутата, скільки на місяць він заробляє на посаді голови правління лікеро-горілчаного заводу, обранець відповідати відмовився (джерело https://www.chesno.org/post/515/ ).

«Там є всі цифри… Я телефоном не буду давать коментар».

Як свідчать цифри, сукупний розмір доходів суб’єкта декларування за 2020 рік (4,74 млн гривень) в порівнянні з 2019 роком (1,79 млн гривень)  збільшився у 2,7 раза, а якщо порівняти з 2017 роком, то в 12 разів.

Можливо на депутата так впливала та стаття або інша – про банкрутство Шпанівського спиртзаводу https://nashigroshi.org/2017/10/03/bazovi-spyrty/. Спиртовий бізнес – це настільки вже родинний для Базалінських, навіть брат Василь працює у ДП «Укрспирт». Важливо, що брати мають однакове хобі – мисливство та залюбки декларують коштовні рушниці. І хатинки у братів поруч у селі Прохорів.

Родина має 9141 м2 землі, дві квартири в Києві загальною площею 160,7 м2, житловий будинок на Житомирщині 76 м2, до 2018 року – оренда будинку в Чернігові. Готівкові кошти родина Базалінських задекларувала 355 тис. гривень, 285 тис. доларів США та 10 000 євро. Підозріло виглядає позика, яку надав батько, Василь Іванович, на 1 165 000 гривень. Батько не має бізнесу, наші припущення – агробізнес приніс такі можливості, бо в наявності земельні паї, передані в оренду. Автопарк у декларуванні не змінний: у дружини – TOYOTA LAND CRUISER 200 /2013 року, а у пана Ігоря – TOYOTA LAND CRUISER 120 /2008 року. Звернули увагу на появу нового авто  AUDI Q7 2021 року, змін у декларуванні не відбулося.


Бібік Ольга Анатоліївна, українська легкоатлетка і голова комісії з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму Чернігівської обласної ради. З декларування: пані Ольги проживає у квартирі батьків в Чернігові. Доходи родини не великі: у порівнянні з 2019 роком у 2020 році зменшилися у 2.4 рази та складають 236 тисяч гривень. Готівка задекларована 200 тисяч гривень і 35 000 доларів США. Про стосунки й спільний побут поки дані відсутні.

Джерело http://surl.li/bdeoa

– И что теперь?

– Случайно познакомилась с главным тренером футбольной “Десны”, я предложила свои услуги в качестве тренера по беговой подготовке. Меня взяли на сборы в Турцию. Сначала все были настороженные – женщина на корабле, ну вы знаете… Но после первых тренировок меня уже воспринимали как полноценного наставника. Никаких “хиханек-хаханек” – всё серьёзно. У меня такой опыт тренировок – хочется других учить.

 


Куліда Василь Олександрович у період з 2010 по 2015 рік був депутатом Чернігівської обласної ради від «Партії регіонів». До входження у список «Опозиційної платформи – За життя» перебував у штабі партії «Наш край». Раніше був очільником обласного УМВС на Чернігівщині.  Працював регіональним менеджером АТ «Райффайзен Банк Аваль», зараз працює начальником управління комунального майна Чернігівської обласної ради та є членом комісії з питань житлово-комунального господарства, транспорту та інфраструктури Чернігівської обласної ради.

Декларує Василь Куліда заробітну плату 58 тисяч гривень, 22 620 гривень соціальної допомоги, 4 901 гривню чорнобильської допомоги, проценти по вкладах – 1,48 млн гривень. Грошові активи родина тримає на банківських рахунках: 8,4 млн гривень та майже 118 тисяч доларів США. Нерухомість родини: будинок 58 м2, дві квартири 23 м2 і 352,2 м2, чотири земельних ділянки площею 10079 м2, гараж площею майже 20 м2. Доходи дружина складають 5% від загального бюджету. Автопарк: ACURA MDX 2007 року, ВАЗ 212140-130-20 2008 року, причіп та мопед 2005 року.

 

 


Петренко Борис Михайлович – людина, яка має великий досвід роботи в обласній державній адміністрації та досвід управління державним майном. Борис Петренко з 2004 року по 2008 рік – керівник Чернігівської обласної організації “Партії регіонів”. В Чернігівський обласній раді очолює комісію з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери.

Основний дохід родини – пенсія у 150 тисяч гривень. Зауважимо, що за 2019 рік дохід дружини не був вказаний. З нерухомості квартира на 118 м2 в Чернігові, дачний будиночок 88 м2, гараж на 28 м2 і земельна ділянка 652 м2. Родина має автомобіль NISSAN QASHQAI 2012 року. Готівкові кошти – 230 тисяч гривень й 25 000  доларів США.

Борис Петренко – медійний депутат, часто відвідує заходи обласної ради та спілкується з місцевими ЗМІ.

 

 


 

Ревко Олег Петрович – лікар, завідувач гастроентерологічного відділення Чернігівської обласної лікарні. Олег Ревко дуже полюбляє подорожувати й, напевно, може бути не тільки  експертом з гастроентерології, а також фахівцем екзотичних мандрівок. Дуже багато фото з різних куточків світу.

Джерело http://surl.li/bdddg

– Как проводите свободное время? Как вам удается держать себя в такой прекрасной физической форме?

 В свободное время я либо читаю, либо путешествую.
……
По роду своей деятельности мне приходится принимать участие в медицинских конференциях. Я побывал во многих странах Европы, Азии, Латинской Америки. Недавно я вернулся из Швейцарии. Путешествия мне никогда не наскучат, это всегда новые впечатления, позитивные эмоции, новый опыт, знакомство с неизведанным, интересными людьми и т .п. К тому же, путешествия помогают мне преодолевать стрессовые ситуации и сбрасывать нервное напряжение. Что произвело на меня неизгладимое впечатление? Это – Гималаи. Необыкновенно красиво, горы, снег и солнце.

Дохід Олега Ревка – 212 тисяч гривень та грошові активи (готівка) 20 000 доларів США. Це декларування 2020 року. З нерухомості – житловий будинок на 135 м2 та земельна ділянка 874 м2. Медична практика та викладацька діяльність складають дохід Олега Ревка. З декларування «У суб’єкта декларування не зазначені члени сім’ї», тобто депутат проживає сам. З наявної інформації про Олега Ревка складно щось написати про відкритість та доброчесність депутата.

Авторка: Валентина ПОСЕЛКЄВІЧ

***

Ця публікація підготовлена в рамках проєкту «Підтримка антикорупційних ОГС для зміцнення верховенства права», який реалізує ГО «Чернігівський Центр Прав Людини» за підтримки програми МАТРА посольства Королівства Нідерланди, м. Київ. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю авторів і жодним чином не відображає точку зору Посольства Королівства Нідерландів, м. Київ чи ГО «Чернігівський Центр Прав Людини».