Презентація проєкту «Центр протидії корупції у соціальній сфері та відбудові на Харківщині» громадської організації «Слобожанський Ресурсний Центр»

Презентація підтриманого проєкту «Центр протидії корупції у соціальній сфері та відбудові на Харківщині» громадської організації «Слобожанський Ресурсний Центр» пройшла 23 березня 2023 року.
Метою проекту є проведення антикорупційних розслідувань у соціальній сфері та відбудові Харківщини, зменшення випадків корупції під час повномасштабного вторгнення.
ГО «Слобожанський ресурсний центр» досить часто проводить моніторинг публічних закупівель. Наприклад, під час проведення моніторингу встановлено, що 27.03.2021 Комунальним підприємством «Центральний Парк Культури та Відпочинку імені М. Горького» оприлюднено оголошення про проведення відкритих торгів UA-2021-03-27-003636-c «Реконструкція спортивно-оздоровчих споруд (спортивні майданчики, в тому числі футбольні поля – 4 шт.) інвентарний номер 08200 на території КП «ЦПК та В ім. М. Горького» в м. Харкові по вул. Сумській, 81 без зміни функціонального призначення».
За результатом моніторингу виявлено порушення Замовником законодавства у сфері публічних закупівель, а саме порушення вимог пункту 4-1 постанови КМУ «Про ефективне використання державних коштів» від 11.10.2016 № 710 (зі змінами від 16.12.2020 № 1266) та ч. 5 ст. 8 Закону.
Цей проект був підтриманий в рамках конкурсу міні-грантів «Підтримка антикорупційних розслідувань на регіональному та місцевому рівнях». Громадська організація «Чернігівський Центр Прав Людини» реалізує ініціативу, направлену на підвищення рівня участі органів громадянського суспільства у реалізації антикорупційної реформи на місцевому рівні в північній частині України: Чернігівській, Сумській та Харківській областях.
Проект «Підтримка антикорупційних ОГС для зміцнення верховенства права» впроваджується громадською організацією «Чернігівський Центр Прав Людини» за підтримки Програми МАТRА Посольства Королівства Нідерландів.
Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Ukraine
Чернігівський Центр Прав Людини