Від аспіранта до кандидата юридичних за три роки, або як Турчинов молодший 28 грудня роботу захищав

Від аспіранта до кандидата юридичних за три роки, або як Турчинов молодший 28 грудня роботу захищав

Напередодні Нового року кандидатські дисертації захистили син секретаря РНБО Олександра Турчинова Кирило Турчинов, а також Сергій Білан, який є першим заступником голови УКРІНФОРМ і курує найскандальніший підрозділ служби – податкову поліцію, передає Корупція.Інфо

За інформацією видання, дисертації Турчинова і Білана захищалися в Інституті законодавства Верховної Ради в один день – 28 грудня. Згідно з оголошенням на сайті інституту, теми робіт теж дуже схожі:

– “Конституційно-правове регулювання діяльності політичних партій у виборчому процесі” – у Кирила Турчинова;

– “Конституційно-правові основи референдуму як форми прямої демократії” – у Сергія Білана.

 

Відзначається, що для захисту дисертації сина секретаря РНБО навіть зібралася спеціальна комісія комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя. До її складу увійшли голова комітету, нардеп від БПП Руслан Князевич і глава секретаріату комітету та його заступник.

Комісія вирішила, що результати дисертації сина Турчинова мають “практичну значимість” і “можуть бути використані для вдосконалення виборчого законодавства”. Про це комісія навіть склала спеціальний документ – “Акт впровадження результатів досліджень Турчинова К.А. в законодавчу діяльність”.

Додамо, що Кирило Турчинов отримав диплом вузу всього 3 роки тому. Спочатку він навчався на юридичному факультеті КНЕУ ім. Гетьмана. А в 2013 році він перевівся в магістратуру київської Академії праці, соціальних відносин і туризму. У 2014 році Турчинов-молодший став аспірантом Інституту законодавства Верховної Ради.

Зараз молодому кандидату юридичних наук Кирилу Турчинову всього 25 років. Однак він уже встиг опублікувати 6 наукових робіт, що містяться в базі даних українських вчених.