Найбільші чернігівські підрядники, які “доять” чернігівській бюджет.

Олександр Гашпар 

Серед найпопулярніших економічних сфер, де практикується відмивання “брудних” грошей, є:
зовнішньоекономічні операції (експортно-імпортні, кредитування, інвестиції);
конвертаційні операції, операції з готівкою;
виведення коштів за кордон;
операції з нерухомістю.

Не секрет, що два найбільших чернігівських підрядника, які “доять” чернігівській бюджет – це ТОВ “ШБУ-14” (автомобільні дороги) та Корпорація “Укртрансбуд” (парки, сквери, дамби і каналізація). За останні два роки вони отримали підрядів від УЖКГ і УКБ Чернігівської міської ради понад на пів-мільярда гривень. Не секрет, що обсяги робіт, які вони відображають документально – завищені, в кошторисах – заробітна плата, яка вони не платять своїм працівникам, подвійна оплата одних і тих самих робіт для них – це норма. Тож власники цих компаній отримують шалені та дурні надприбутки, які їм потрібно легалізовувати.
Яким чином? Один з варіантів вкладати нелегально зароблені кошти в легальний бізнес. Наприклад інвестувати в житлове чи промислове будівництво.

Саме мабуть з цією метою в травні цього року “Корпорація “Укртрансбуд” і ТОВ “ШБУ-14” увійшли до складу засновників Будівельної компанії “Адамант” https://clarity-project.info/tenderer/36972558 , яка в свою чергу входить до корпорації “Укрбуд”, котра як відомо контролюється народним депутатом України, котрому Владислав Атрошенко почесно передав в 2016-му році свій 206-ий округ, Максимем Микитасем. https://adamant-bc.com.ua/kompaniya-adamant/about.html

На данном изображении может находиться: текст
Автоматический альтернативный текст отсутствует.