Бізнесові конфлікти міського голови

Доволі часто від чернігівського міського голови можна почути, як він називає “говнюками”, “дураками” тощо своїх підлеглих, або схожими словами обзиває людей, з якими у нього є якісь особисті або бізнесові конфлікти.

Цікаво, як би Атрошенко назвав людину-посадовця, яка не тільки використала своє службове становище аби здійснити незаконне і самочинне будівництво в самісенькому історичному центрі міста Чернігова, а й ще недоплачує в міський бюджет щорічно майже 60 тисяч гривень орендної плати за земельну ділянку під цим незаконно і самочинно збудованим будинком?

Як відомо, земля може перебувати у фізичної особи або на праві власності або на правах оренди. В першому випадку власник земельної ділянки сплачує земельний податок, в другому сплачує орендну плату. Ставку першого і розмір другої встановлює Чернігівська міська рада. Так, Положенням про плату за землю, яке діє в м. Чернігові визначено такі ставки земельного податку; Для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на рівні 0,5 відсотку нормативної грошової оцінки і так само визначено розміри орендної плати, зокрема: розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди за землі житлової забудови, під гаражно-будівельними кооперативами, під індивідуальними гаражами на рівні 3 відсотків нормативної грошової оцінки.

Володимир Пригода не мав права отримати земельну ділянку по вулиці Шевченко, 4-А у приватну власність, оскільки вона належить до земель історико-культурного призначення, про те йому за протекції міського голови, який скоро буде жити за цією адресою вдалось отримати цю ділянку в оренду і відповідно рішенням Чернігівської міської ради від 21.04.2017р. пану Пригоді була затверджена технічна документація щодо поділу земельної ділянки і ділянка з кадастровим номером 7410100000:02:050:0504 , площею 0,1683 га по вул. Шевченка, 4-а була передана йому в оренду, строком до 21 квітня 2022 року. При цьому розмір орендної плати булв встановлений на рівні 3 відсотків нормативної грошової оцінки.

http://chernigiv-rada.gov.ua/document/rishennya-sesii/12485

Але вже в договорі оренди вказаної земельної ділянки , який з паном Пригодою був укладений на підставі вищезгаданого рішення міської ради 04 травня 2017р. 3 відсотки чомусь перетворились в 0,5 відсотка, тобто в цифру, яку мав би сплачувати Пригода, якби ця ділянка була б у його приватній власності. Але ця земельна ділянка перебуває в комунальній власності і розмір орендної плати чітко встановлений в рішенні міської ради і в Положенні про плату за землю.
Тож не важко порахувати яку суму грошей недоотримає міський бюджет до 21.04.2022р., коли строк договору оренди спливе.

Це якщо ви ще не зрозуміли, ким є насправді чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

На данном изображении может находиться: дерево, автомобиль, растение и на улице
На данном изображении может находиться: текст
Нет описания фото.