Хронологія афери для чернігівських правоохоронців.

Сьогодні на урочистому відкритті пляжу “Золотий берег” Атрошенко раптом не розказав, як він зі своїм спільником – Олександром Ковтуном провернули чергову аферу з міським пляжем, ідея якої у нього виникла після виявлення факту самочинної прибудови “будки” до магазину “Космо” на перехресті проспекту Миру і вулиці Київська?

Хронологія цієї афери мала б зацікавити правоохоронців:

1. Атрошенко – власнику самочинно прибудованого кафе Антону Ковтуну: “Ви зносите свою “будку” біля “Мегацентру”, а ми вам віддаємо комунальний пляж в “управління” на 20 років.” Тобто, вчинивши правопорушеня порушник отримує не покарання, а винагороду. https://www.gorod.cn.ua/…/83416-u-pljazha-zolotii-bereg-zja…

2. Атрошенко: “Антон, як керівник, разом з батьком “заходять” на адміністрування “Золотим берегом”” (тут варто зазначити, що батько “інвестора”, якого Атрошенко “запустив” на адміністрування пляжу – це знаний в місті аферіст Олександр Ковтун, колишній директор збанкрутілого ТОВ “Ватес” з яким Атрошенко вже провертав афери, зокрема при продажу недобудови на розі вулиць П’ятницької і Київської, від ТОВ “Ватес” до ТОВ “Ріел Ко” , в результаті якої бюджет в 2012 році недоотримав 600 тисяч гривень http://reyestr.court.gov.ua/Review/36337404 , а гроші, які начебто перерахувало підприємство Атрошенка за цю будівлю фірмі “Ватес” слідчі поліції шукають і досі http://reyestr.court.gov.ua/Review/65396154.
Крім того Олександр Ковтун:
– 28.05.2014р. був засуджений за розтрату заставленого майна, http://reyestr.court.gov.ua/Review/38920470;
– 05.04.2018р. був засуджений за фіктивне підприємництво, яке було створено з метою відмівання грошей http://reyestr.court.gov.ua/Review/73217645;
– зараз в Новозаводському районному суді розглядається справа, де Олександр Ковтун обвинувачується в заволодінні майна фізичних осіб в особливо великих розмірах http://reyestr.court.gov.ua/Review/81290953)
Правда, чудовий адміністратор для комунального пляжу?

3. Управління житлово – комунального господарства вкладає в розвиток інфраструктури пляжу більше 20 мільйонів гривень коштів платників податків.
12 млн. на мережі, господарські, спортивні та дитячі майданчики, кафе, більше 6 млн. на розчищення русла, 1 млн. на систему відеоспостереження, 230 тисяч на адміністративну будівлю, а ще завезення піску, гольф-машина, машина для просіювання піску, будівництво трансформаторної підстанції тощо і це не рахуючи вартості ремонту дороги до пляжу, вартість якого також перевалила за 20 млн.
https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-06-09-000172-b
https://smarttender.biz/…/publichnye-zakupki-proz…/4003997/…
https://smarttender.biz/publichni-zakupivli-prozor…/2736331/
https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-08-27-001403-a

4. “Інвестор” вкладає в інфраструктуру пляжу – 0.
При цьому, в інтерв’ю газеті “Весть”, що була навіть опублікована на офіційному веб – сайті міської ради, “інвестор” розказує, що побудовані за бюджетні кошти об’єкти побудував він з рахунок вкладених ним “інвестицій” і тому він отримав право збирати орендну плату з яток і надавати платні послуги на об’єктах, побудованих за бюджетний коштhttp://www.chernigiv-rada.gov.ua/news/view/9779

5. Інвестиційним договором, який був укладений між Антоном Ковтуном і КП “Паркування та ринок” передбачалось, що в разі істотного порушення “інвестором” своїх обов’язків внесена інвестиція не повертається і інвестор після розірвання договору має право забрати з пляжу своє рухоме майно.

6. “Інвестор” порушує свої зобов’язання за договором, з ним розривають договір і виплачують чи то мільйон за кафе, побудовані за бюджетні кошти, чи то 200 тисяч за воду і каналізацію, яка проводилась також за бюджетні кошти.

І хто сказав, що в нас поганий “інвестиційний клімат”?