Правосуддя по Чернігівські

На фото, ліворуч від екс – голови Деснянського районного суду та екс- голови Чернігівського окружного адміністративного суду Віталія Добрянського, можна побачити начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури Чернігівської області Валерія Миколайовича Карася.

Внесок Валерія Миколайовича в запобігання і протидію корупції полягає в тому, що він в Деснянському районному суді м. Чернігова просить суддів звільняти деяких депутатів Чернігівської міської ради від адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Так, в судовому засіданні 10.10.2019р. прокурор Карась В.М. попросив суд по можливості не притягувати ректора Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка Носко М.О. до адміністративної відповідальності за вчинення дій і прийняття рішеннь в умовах реального конфлікту інтересів та обмежитись щодо нього усним зауваженням. Суддя Сапон А.В. так і зробив, як просив прокурор http://reyestr.court.gov.ua/Review/84867969

Вже в іншому судовому засіданні, 13.11.2019р. прокурор Карась В.М. попросив суд звільнити від адміністративної відповідальності депутата Чернігівської міської ради Тарасовця О.М. у зв`язку з тим, що його голосування про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою для ПАТ “Готель “Градецький”, одним з акціонерів якого є його рідний брат, є малозначним правопорушенням. Суддя Григор’єв Р.Г. звільнив Тарасовця О.М. від адміністративної відповідальності, зробивши йому усне зауваження.. http://reyestr.court.gov.ua/Review/85619191

Якщо хтось вважає,що це в нас просто гуманні прокурори і судді, скоріш за все помиляється, бо тих депутатів у яких немає великих грошей і певних зв’язків, притягують до відповідальності і за менш серйозні правопорушення.

На изображении может находиться: 2 человека, дерево, автомобиль и на улице